Elbilen är här för att stanna och allt fler svenskar investerar i en miljöbil som dels gynnar klimatet, dels plånboken. I takt med att marknaden växer blir även modellerna fler och att veta vilken elbil som är bäst är inte helt lätt.

Här kan du läsa mer om några av årets mest populära modeller för att i lugn och ro jämföra och se om någon kanske passar dig.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Elbil, hybrid, laddhybrid – vilken elbil är bäst?

Du kan satsa på en traditionell elbil som alltså uteslutet kör med elmotor, alternativt en hybrid eller laddhybrid som utöver elmotorn även har en förbränningsmotor som hjälper till. Ska du köra längre sträckor är plugin-hybriden (laddhybrid) ett bra alternativ eftersom du kan ladda den externt och att dess bränslemotor aktiveras när elmotorn är tom. Å andra sidan kan den traditionella elbilen vara ett alternativ om du kör bilen kortare sträckor och verkligen vill göra skillnad både för miljö och plånbok.

Kia Niro – bra pris och optimala egenskaper

På senare tid har den sydkorianska biltillverkaren blivit frekvent synlig på svenska vägar. Kia Niro är elbilsmodellen som gjort sig populär för sin långa räckvidd och rimliga prislapp. Elbilen är lättkörd och du får alltså ett batteri som gör att du kan köra riktigt långt. Faktum är att Kia Niro är en direkt utmanare till det lyxigare (och dyrare) alternativet, Tesla och även Audi.

Svensk elbil i Volvo XC40

Om du vill köra svenskt är Volvo ett tryggt och säkert val även när det gäller elbilsmarknaden. Volvo XC40 är en klassiskt bekväm bil från tillverkaren som uppfyller dina förväntningar. Du kör enkelt och har cirka 418 km i räckvidd med ett fulladdat batteri.

Vauxhall Corsa-e

Sett till priset är den här modellen en av marknadens mest efterfrågade elbilar. Du får ett 50 kWh-batteri, vilket ger dig en fullgod räckvidd. Bilen är dessutom kul att köra samt väldigt praktisk för familjen. Om den här elbilen är bäst är svårt att säga, men den toppar listan över prisvärda alternativ.