Hur många bilar tillverkar Volvo per dag? Under de senaste åren har Volvos produktion och försäljning ökat. Under 2021 gick försäljningen upp med 5,6 %, trots långvariga begränsningar i utbudet på grund av externa faktorer. Globalt sålde Volvo 698 693 bilar år 2021. Av den totala försäljningsvolymen stod Kina för ungefär en fjärdedel, följt av USA, Storbritannien, Sverige och sist Tyskland.

Tillverkningsorter

Volvos huvudkontor ligger i Torslanda på Hisingen vid Göteborg. Här ligger också krocktestcenter, utvecklingsavdelningen, centrallagret och flera av de övriga enheterna. Volvo har också biltillverkning i fabriker som ligger i Olofström, Skövde, Gent i Belgien samt i Daqing och Chengdu i Kina. Tidigare år har Volvo Personvagnar även haft tillverkning i Pretoria i Sydafrika, Halifax i Kanada, Born i Nederländerna samt i svenska Uddevalla, Köping, Dalslandsverken och Lundbyverken.

Så många bilar tillverkar Volvo per dag i Torslandafabriken

I Torslanda har Volvo Cars en fullständig fabrik som har ett måleri, pressverk, monteringsfabrik och karossfabrik. Tillverkningsanläggningen öppnades år 1964 och täcker nu 450 000 kvadratmeter. Här är för närvarande 6 500 personer anställda, där de bygger bilmodeller från 60- samt 90-serien. Fabriken i Torslanda producerar 1 250 bilar varje dag. Förutom personbilar byggs här också specialfordon, som polisbilar.

Skövde – Volvo Car Engine

I Skövde ligger Volvos motorfabrik som har en lång tradition när det gäller tillverkning av bilar. Här startade John G Grönvall en mekanisk verkstad år 1868, komplett med gjuteri. År 1907 följde så en produktionsstart av Penta marinmotorer. År 1927 levererade Volvo sin första bil, där motorn framställts i Skövde. Motorfabriken i Skövde kallas för Volvo Car Engine Skövde, eller VCES. Här tillverkas motorer samt mildhybrider som används till framdrivning, viktiga komponenter i bilindustrin. I Volvo Car Group finns VCES som en av två ledande motorfabriker. Fabriken blev också den första klimatneutrala tillverkningsanläggningen i världen år 2018, då Volvo valde att byta ut befintliga system till hållbar och förnybar el och värme.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring