När kommer Tesla Cybertruck till Sverige? Tesla Cybertruck, en av de mest efterlängtade elbilarna, har blivit försenad flera gånger sedan den presenterades för första gången. Trots att leveranserna i USA redan har börjat kan vi i Sverige behöva vänta ytterligare innan vi får se den på våra vägar. Än så länge kan man inte köpa Tesla Cybertruck i Sverige eftersom EU ännu inte har godkänt bilen för den europeiska marknaden. Detta beror på att Cybertruckens design och specifikationer inte helt uppfyller EUsäkerhets- och miljöstandarder. Tesla arbetar för närvarande med att anpassa bilen för att uppfylla dessa krav, men exakt när den kommer att bli tillgänglig i Sverige är fortfarande osäkert.

Vad är Tesla cybertruck?

Tesla Cybertruck är en eldriven pickup med en design som verkligen sticker ut. Den har en kantig och futuristisk look, byggd av extra starkt rostfritt stål. Cybertruck är skapad för att vara både hållbar och högpresterande, perfekt för allt från stadskörning till tuffare terräng. Den kommer i tre olika versioner, med en räckvidd på upp till 80 mil per laddning, beroende på vilken modell du väljer. Bilen har plats för upp till sex personer och kan bära över 1,5 ton last. Den är också utrustad med avancerad självkörande teknik och kraftfulla motorer som gör att den kan accelerera från 0 till 100 km/h på under 3 sekunder.

Pris och tillgänglighet

De första versionerna som kommit ut på den amerikanska marknaden är de dyrare modellerna med fyrhjulsdrift och tre motorer. I USA börjar priserna för Cybertruck AWD på cirka 79 990 dollar och för Cyberbeast-versionen från cirka 99 990 dollar. Vi kan förvänta oss liknande priser i Sverige, men de kan bli högre på grund av skatter och importkostnader.

Räckvidd, prestanda och teknik

Cybertruck har imponerande räckvidd och prestanda. Den fyrhjulsdrivna modellen kan köra upp till 547 km på en laddning, medan Cyberbeast-versionen kan nå upp till 755 km med en extra räckvidd förlängare. Den snabbaste versionen kan accelerera från 0 till 100 km/h på bara 2,7 sekunder.

Cybertruck är känd för sin futuristiska design med skarpa vinklar och en robust exteriör av rostfritt stål. Inuti bilen finns en 18,5-tums pekskärm i mitten och en 9,4-tums pekskärm bak, vilket ger en modern och rymlig känsla. Lastkapaciteten är också imponerande, med upp till 3423,5 liter i lastutrymme.

Vilka är tesla?

Tesla är en amerikansk bilproducent som grundades 2003. Företaget är känt för att producera elbilar av hög kvalitet, och har blivit en ledande aktör inom branschen. Tesla har även utvecklat en mängd innovativa tekniker inom området elbilar, såsom självkörande teknologi och snabbladdning. Företaget är grundat av entreprenören Elon Musk, och har huvudkontor i Palo Alto, Kalifornien.

 

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring