På knappt en timmes bilresa kan du ta dig från centrala Stockholm till nordens största bilanläggning. En anläggning på 29 386 kvadratmeter med showroom, verkstad och lager. Bäst av allt, den ligger precis intill hjärtat av Strängnäs på Kalkstensgatan 21645 47 Strängnäs.
 

Ta en titt på monsterbygget:

 
Riddermark Bil fortsätter att trotsa alla odds och växer starkt under en tid präglad av osäkerhet. I en intervju med Ehandel berättar vd:n Alexander Riddermark om framgångsreceptet bakom miljardjättens framfart.
 

Fokus på effektivitet och kundservice

Två avgörande faktorer till Riddermark Bils framgång är centralisering av verksamheten och satsning på färre, men större försäljningslokaler. Genom att centralisera inköp och iordningställande av bilar har man kunnat effektivisera processen och sänka kostnaderna. De större försäljningslokalerna har i sin tur lett till ett bredare utbud och bättre kundservice.

Specialisering ger resultat

En annan framgångsnyckel är Riddermark Bils fokus på specialisering. Till skillnad från många andra bilhandlare har man valt att specialisera sig på att endast köpa, iordningställa och sälja bilar. Denna strategi har visat sig vara framgångsrik och har bidragit till att man har kunnat leverera på viktiga KPI:er.

Kontinuerlig utbildning av personalen

Utbildning av säljarkåren är en annan viktig del av Riddermark Bils framgångsrecept. Genom att kontinuerligt utbilda sina medarbetare kan man säkerställa att de har den kunskap och kompetens som krävs för att bemöta kundernas frågor på bästa sätt och stärka bolagets konkurrenskraft.

E-handeln växer starkt

Riddermark Bil har satsat stort på e-handel och det har gett resultat. Idag utgör onlineförsäljningen 50% av den totala omsättningen. En viktig del av framgången ligger i kopplingen mellan de fysiska butikerna och e-handeln. Kunden kan enkelt hitta den bil de söker online och sedan köpa den i en fysisk butik, eller vice versa.

Framtiden ser ljus ut

Trots den utmanande omvärlden ser Riddermark Bil framtiden med tillförsikt. Man har en stark finansiell ställning och en tydlig strategi för tillväxt. Med fokus på kundnöjdhet, effektivitet och innovation är man övertygade om att man kan fortsätta att växa och ta nya marknadsandelar.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring