Förståelse och vård av din bil:

I de många år jag har tillbringat på Riddermark Bil, har jag insett att bilägande inte bara handlar om att trycka på gaspedalen och köra. Det är också en fråga om att förstå och vårda maskinen bakom ratten. Låt mig guida dig genom nyckelkomponenterna i att upprätthålla din bils bästa skick.

Motorns livskraft – oljan:

För att börja med, tänk på din motors olja som bilens blodcirkulation. Den rör sig genom motorn, smörjer, kyler och ser till att allt fungerar smidigt. Byta den regelbundet – var 15 000 till 20 000 kilometer eller enligt bilens manual – är som att ge din bil en frisk start. Kom ihåg att också byta oljefiltret, det spelar en lika central roll.

Däckens betydelse:

Dina däck, däremot, är din direkta länk till vägen. Ett optimalt däcktryck ger inte bara en säkrare resa, det optimerar även bränsleekonomin.

Bromssystemet – din säkerhetsgaranti:

Och medan vi pratar om säkerhet, kan jag inte betona nog hur viktigt ditt bromssystem är. Var uppmärksam på varje litet ljud eller skiftande känsla när du bromsar; det kan vara dags för en check.

Skydda bilen mot naturens krafter:

Men det är inte bara maskinens inre som kräver uppmärksamhet. Din bil står emot naturens alla element, från damm till snö. En regelbunden tvätt och invändig rengöring ger inte bara en estetisk glans men förlänger också bilens liv genom att skydda lacken och interiören.

Vätskor i fokus:

Och vet du vad annars kan verka trivialt men har en stor inverkan? Vätskorna. Kylarvätska, bromsvätska och även spolarvätska – håll ett öga på dem och byt ut när det behövs. Det är dessa små detaljer, som att byta en glödlampa eller en vindrutetorkare, som tillsammans skapar en övergripande fantastisk körupplevelse.

Förebyggande underhåll:

Slutligen, en sak jag alltid har sagt till mina kunder: Försök att vara ett steg före. Ägna inte bara tid åt din bil när något går fel; genom regelbunden service och underhåll kan du förhindra många framtida problem. När det kommer till professionell hjälp, vet att Riddermark Bil alltid står redo att bistå. Följ dessa steg, och din bil kommer inte bara att vara ett transportmedel, utan en pålitlig följeslagare på alla dina resor.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring