Är Renault Megane en bra bil? Renault Megane är en mellanstor familjebil som fanns tillgänglig både som halvkombi och Sport Tourer (kombi). Den fjärde generationen av Megane lanserades sommaren 2016 och ersattes sedan år 2022 av den helelektriska Megane E-Tech.

Läs mer: Mest sålda bilmärken i Sverige?

Rymlighet i Renault Megane

Att hitta en bekväm körposition är enkelt, även i grundmodellen Renault Megane, tack vare höjdjusterbara framsäten som standard. Du kan även ställa in stolen i en lägre och sportigare position, och utrymmet för framsätespassagerarna är bra. Det är lätt att komma åt baksätena med hjälp av vidöppna dörrar, och det finns tillräckligt med plats för två vuxna utan problem. Att klämma in tre personer skulle vara trångt, då mittsätet på baksätet är smalare än de två ytterplatserna.

Prestanda och körkomfort

Det finns två motoralternativ att välja mellan i Renault Megane-serien, vilket gör det enkelt att välja rätt. Bensinmotorn med 140 hästkrafter är tyst och passar bäst för stadskörning. Dieselmotorn med 115 hästkrafter är perfekt för längre motorvägsresor, där den presterar bra och använder lite bränsle.

Körningen med Renault Megane är mest givande på motorvägar. När du väl har uppnått en högre hastighet minimeras vindbruset. Megane absorberar även ojämnheter i vägen mycket väl. Det betyder inte att den inte fungerar bra i stadskörning – den snabba styrningen hjälper dig att smidigt navigera genom stadstrafiken. Dock kan den manuella växlingen vara lite hackig.

 

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Interiör och design

Renault Megane har en interiör som utstrålar enkelhet jämfört med de flesta liknande bilar, vilket gör att de flesta knapparna är lätta att hitta. Plasten som används på dörrarna och instrumentbrädan känns bekväm och mjuk, men det finns något plastigt material nära växelspaken. Det är dock inte ovanligt i små halvkombibilar.

Det som verkligen är unikt med Renault Megane är arrangemanget av instrumentbrädan. Istället för den vanliga liggande pekskärmen i mitten av instrumentbrädan har modellen en pekskärm i infotainmentsystemet som liknar de som finns i dyrare bilar som Volvo V60. Detta ger en modern och sofistikerad känsla till interiören av Megane.

Säkerhet

Renault Megane är en säker bil oavsett om du kör i stadstrafik eller på motorvägen. Den har blivit belönad med hela fem stjärnor av EuroNCAP för sin säkerhetsprestanda. Som standard får du viktiga säkerhetsfunktioner som krockkuddar, ett avancerat stabilitetskontrollsystem och hill-hold assist, vilket är speciellt praktiskt vid körning i backar.