Minsta bilen i Sverige? För många är ekonomin en viktig del i att välja bil. De letar efter att en billig bil ska läggas på annons, så att de har råd med en bil som fungerar i vardagen. Men ett bra tips är att istället gå ner i storlek, och hitta ett mindre fordon som samtidigt är billigt och har bra funktioner. En mindre bil har lägre bränsleförbrukning och lägre vikt, vilket också resulterar i lägre skatter. Du kanske inte lyckas hitta den minsta bilen i Sverige, men en bil som räcker för dina behov.

Vilken är den minsta bilen i Sverige?

Vad som just i skrivande stund är Sveriges minsta bil är svårt att säga, men för några år sedan var det en ombyggd ”Mini”. Ägaren till den ytterst lilla bilen var under en period Philip Forss, hemmahörande i Helsingborg. Bilen var ombyggd från den engelska bilmodellen ”Mini” som redan från start är en bil med ovanligt litet omfång. Denna bil var alltså för några år sedan den minsta bilen som registrerats i Sverige, med sina två meter mellan kofångarna. Under motorhuven hade bilen en minimotor på 1275 cc, vilket räckte för att nå en hastighet på 150 kilometer i timmen.

Minsta bilen i världen

Om vi lyfter blicken ut från vårt eget land och istället tittar globalt, kan vi hitta en del riktigt små bilar även utanför Sveriges gränser. Den minsta bilen i världen heter Peel P50, och klassificeras som en så kallad ”mikrobil”. Peel P50 tillverkades ursprungligen mellan år 1962 och 1965. Det var det engelska bilföretaget Peel Engineering Company som påbörjade tillverkningen av det de definierade som en stadsbil. Mikrobilen Peel P50 marknadsfördes till allmänheten som en bil som hade sittplatser för en vuxen och hens kasse. Bilens motor låg på 49 cc vilket gav den en toppfart på 60 km/h.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring