Porsche har nyligen lanserat nyheten om sina kommande eldrivna SUV, där den helt elektriska Macan och den uppdaterade Cayenne EV först ut. Dessutom utvecklar Porsche en större eldriven SUV, känd som ”K1”, som förväntas sätta nya standarder inom segmentet och bidra till Porsches mål att elbilar ska stå för 80 % av försäljningen år 2030.

Men hur mycket kostar en Porsche egentligen? Ja, det är inte bilar som gemene man har råd med.

Porsche Macan EV

Den nya eldrivna Macan EV kombinerar modern teknik och prestanda. Modellen förväntas börja tillverkas under 2024 och erbjuder en räckvidd på upp till 613 km enligt WLTP. Macan EV är designad för att vara både sportig och praktisk, med ett stort bagageutrymme och avancerade aerodynamiska funktioner. Den kan snabbladdas med upp till 270 kW, vilket innebär att laddningstiden är väldigt kort vid snabbladdare med motsvarande effekt.

Porsche Cayenne EV

Porsche Cayenne kommer också att finnas som en helt elektrisk modell från 2026. Denna modell kommer att erbjuda en imponerande räckvidd och kraftfull prestanda, och förväntas sätta nya standarder för lyxiga SUV. Cayenne EV kommer att finnas i flera varianter, inklusive högpresterande versioner som kan leverera upp till 729 hk.

Projekt K1

Porsche utvecklar även en större eldriven SUV känd som ”K1”. Denna modell kommer att vara större än både Macan och Cayenne och förväntas ha en räckvidd på över 500 km samt en effekt på upp till 1000 hk. K1 kommer att ha avancerade funktioner som 900-volts snabbladdning och byggas i en ny anläggning vid Porsches fabrik i Leipzig. Lanseringen av K1 är planerad till 2027​.

Design och Funktionalitet

Macan EV går att beställa i dagsläget, medans de andra modellerna släpps under kommande år. Den har en sportig design med coupé-liknande linjer och en låg tyngdpunkt som ger en dynamisk kör upplevelse. Bagageutrymmet är rymligt med 540 liter, vilket gör den praktisk för familjer. Inredningen kombinerar digitala och analoga element för en modern och lyxig känsla​.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring