Det var ganska nyligen den stora nyheten lanserades om att Porsche ska ta fram en elbil, nämligen en ny eldriven SUV. Men inte bara det, dessutom ska den vara av måttet större än såväl Cayenne som Macan. Inom Porsche går det nya elbilsprojektet under namnet ”K1”.

Nyfiken på vad den elbil som Porsche tagit fram, som dessutom är en SUV? Häng med för att få alla detaljer!

Men hur mycket kostar en Porsche egentligen? Aa det är inte bilar som gemene man har råd med.

Elbil och börsnotering

Porsche står inför många utmaningar och spännande projekt, åtminstone enligt biltillverkaren själv. I samband med diverse samtal och möten gällande en kommande notering på börsen blev det även känt att den tyska lyxbilstillverkaren också har ett nytt elbilsprojekt på G. Porsche vill helt enkelt bredda sitt utbud och väljer därför att utgå från den nuvarande elbilsserien Taycan. Det är ännu bara kortfattad information som blivit offentlig kring den kommande elbilen, men den förväntas börja byggas under 2025, alternativt 2026.

Det har visat sig att Porsches elbilar säljer riktigt bra, faktiskt ännu bättre än tillverkarens klassiska 911-modell. Taycan med Performance Battery Plus har en imponerande räckvidd på över 500 kilometer enligt WLTP och det är en av flera anledningar till att Porsches elbilar är populära. Det är alltså inte alls omöjligt att Porsche kommer att lyckas med bedriften att elbilarna kommer stå för 80 % av all bilförsäljning 2030.

Återinvestering i elbilstillverkning

Porsche kommer med stor sannolikhet att sälja en liten del av verksamheten i samband med den nämnda börsnoteringen. När det blir av är inte helt bekräftat, men förmodligen under den sista delen av 2022. Pengarna som förväntas komma in vid försäljningen ska enligt planerna investeras i elbilssatsningen. Något som sedermera kommer öka det totala värdet för det tyska bilföretaget och landa på omkring 900 miljarder kronor.

Tidigare har Porsche utvecklat sin elbilsplattform i samarbete med Audi och det återstår att se huruvida det nya projektet ska följa samma linje.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring