Välkomnande av vintern

Vintern står för dörren, och medan den bjuder på skönheten av snöklädda landskap, innebär den också särskilda utmaningar för bilägare. Som en erfaren bilhandlare på Riddermark Bil vet jag hur viktigt det är att vara förberedd. När temperaturen sjunker, blir däckens prestanda avgörande. Vinterdäcken är designade specifikt för dessa förhållanden, och erbjuder det grepp du behöver på isiga vägar. Men det är inte bara däcken som känner av kylan; ditt bilbatteri kan också ta stryk.

Däckens betydelse

Ditt första steg bör vara att se över dina däck. Vinterdäck är skapade särskilt för kyliga förhållanden och ger nödvändigt grepp på isiga och snöiga vägar. Glöm inte att även kontrollera däckens mönsterdjup och lufttryck.

Bilbatteriets utmaning

Kylan kan vara en fiende för ditt bilbatteri. Se till att det är i bra skick och fundera på att investera i en batteriladdare för de riktigt kalla dagarna.

Anpassa dina vätskor

Vätskor, såsom olja och kylarvätska, bör vara lämpliga för vinterbruk. Tänk på att välja en motorolja som passar för låga temperaturer och en kylarvätska som förhindrar frysskador.

Ljusets roll under vintermånaderna

Mörkret under vintern gör att bilens belysning är avgörande. Kontrollera alla lampor, inklusive blinkers och bromsljus. Investera även i kvalitativ spolarvätska med frostskydd.

Satsa på interiör och säkerhetsskydd

För att försvara bilens inre mot smuts och snö rekommenderar jag att använda gummimattor. Dessa är lätta att rengöra och skyddar bilens originalmattor. Satsa på säkerhet förutom bilens förberedelser, bör du tänka på din egen säkerhet. Ha alltid med dig en isskrapa, startkablar och en första hjälpen-kit. Ett tips är också att överväga en kurs i vinterkörning.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring