Släpvagnskalkylator

Fyll i följande obligatoriska uppgifter i vår släpvagnskalkylator. Registreringsnummer måste innehålla minst 2 och max 7 tecken. Tillåtna tecken är A-Ö, 0-9 samt blanksteg.

 

 

 

Vad är en släpvagnskalkylator?

Släpvagnskalkylator? Finns det några sådana? Ja! Det gäller att man har tungan rätt i mun när man är på väg att räkna ut hur tungt släp man får dra med sitt fordon. Med vår släpvagnskalkylator kan du enkelt kolla upp detta! Passar ditt fordon ihop med ditt släp? Hur mycket får man lasta på sagda släp? Och vilka släp får man köra med ett b-körkort? Det kan vara många frågor och funderingar när det gäller att koppla släp, det finns ju så många reglar att följa. Men misströsta icke! Allt detta ska vi besvara.

Det är bra att man känner till vilka regler som finns när det gäller husvagnar, släpvagnar, och andra typ av släp som man kopplar till bilen. Exempelvis är det så att ett lätt släpfordon får ha en totalvikt på 750 kg – dock får totalvikten överstiga 750 kg om både släpet och dragbilens sammanlagda totalvikt inte är högre än 3,5 ton.

När man räknar ut hur mycket vikt som kan transporteras av olika bilar måste man tänka på en hel del, det beror bland annat på vikten på bil och släp samt vilket körkort du har. Det finns olika regler för släp, det krävs olika behörigheter för olika vikter. Med hjälp av vår kalkylator får du svaren direkt! Utan krångel.

Hur fungerar släpvagnskalkylatorn?

Fyll först i bilens registreringsnummer och ange sedan släpvagnens registreringsnummer. Tryck på ”ok” när du är klar. Vår hemsida skapar automatiskt ett svar på Transportstyrelsens hemsida.

Grön färg betyder att det är ok och om du får röd färg är det inte ok. Den gula färgen betyder att det är OK, men det finns vissa begränsningar (Du kan läsa mer på Transportstyrelsen)

Begränsningar

Tänk på att denna tjänst är ett hjälpmedel, det slutgiltiga ansvar hamnar på dig som förare av fordonet. Du måste se till att du framför ditt fordon på ett lagligt sätt.

Läs mer: Hur snabbt får man köra med släp?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring