MPH TO KMH Calculator
Från: mph
Till: km/h

Vad är Miles per hour (MPH)?

MPH TILL KMH? Till att börja med måste vi reda ut termerna.

Definitionen av måttenheten MPH (miles per hour): Det är ett mått på hastighet som främst används i de amerikanska och brittiska systemen. De mäter antalet miles man kört under en timme (miles ska inte förväxlas med mil) En mile motsvarar 1.609344 kilometers.

MPH används idag oftast tillsammans med km/h och främst används de i förhållande till vägtrafikens hastigheter. Som vi nämnt används de främst i USA, Storbritannien och deras relaterade territorier.

De 9 % av världen som fortfarande använder mph som måttenhet inkluderar även Myanmar, Liberia, de flesta länder och öar i Karibien använder också mph, inklusive Antigua, Bahamas, Barbuda och St Kitts och Nevis.

De flesta av dessa är populära turistmål med bra väder, därför är det viktigt för alla som reser dit att ha kännedom om detta!

 

Vad är kilometer per timme (KM/H)?

Måttenheten km/h (kilometer per timme) mäter hastigheten man färdas i, rättare sagt antalet kilometer man färdas under en timme.

Km/h är för närvarande den mest använda hastighetsenheten runt om i världen och används normalt för att visa hastigheten på bilarnas hastighetsmätare och vägskyltar. Det är också vanligt att både miles per timme och kilometer per timme visas på bilens hastighetsmätare.

 

Det skiljer sig oftast mellan länder

Beroende på vart i världen man befinner sig eller rättare sagt vilket land man är i kan hastigheten mätas på olika sätt, antingen mäts den i kilometer eller miles per timme.

Beteckningarna för båda kan ändras, men de flesta länder har antingen kph, kp/h eller kmph för kilometer i timmen och mi/h, mph och m/h för miles per timme.

För tillfället använder ungefär 9% av världen MPH (miles per hour) som måttenhet. Bland de mest kända länderna som använder MPH systemet är det USA. Storbritannien är ett annat känt exempel på länder som använder MPH, men de har officiellt konverterat till det metriska systemet.

1 KM/H = 0.621371192 MPH

Se mer av våra omvandlare/kalkylatorer: Psi till bar och Gallon till liter

 

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring