Vad kostar det att leasa en bil? Vad månadskostnaden för att leasa en bil landar på beror på en rad olika faktorer. Bilmodell, bilmärke, utrustning i bilen och antal mil per år är några faktorer som avgör priset. Det kan tillkomma andra kostnader som exempelvis inköp av vinterdäck som inte ingår i leasingpriset.

Vad kostnaden för leasing av en bil uppgår till beror på vilken bilmodell det är, vilken utrustning bilen har och hur många mil bilen ska rulla per år. En dyrare bil kostar mer varje månad att leasa än vad en billigare bil gör. Det är vanligt att leasingpriset börjar kring 2000 kronor per månad. Även bilmärke och bindningstiden är avgörande för vad månadspriset för att leasa en bil landar på.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Vad kostar det att leasa en elbil?

Elbilar som är dyra i inköp och som kräver en större kontantinsats är populära bilar att leasa. Leasing innebär istället att kontantinsatsen och billån ersätts med en månadsavgift. Vid leasing av bil är det alltid viktigt att kontrollera vad som ingår i priset. Om vissa saker inte ingår i leasingen behöver du betala det utöver månadskostnaden.

I leasingpriset ingår ett givet miltal per år. Om det överskrids kommer det att kosta mer pengar. Det är inte ovanligt att varje överskriden mil debiteras med en summa.  Generellt ingår det sommardäck i priset men inte vinterdäck. De behövs oftast betalas extra för. För att få den exakta kostanden för att leasa en bil behöver du lägga till alla kringkostnaderna tillsammans med månadskostnaden.

Vad som ingår i leasingavtalet och månadskostnaden avgörs av aktören som äger bilen som ska leasas. Olika bilmärken har olika priser för bilarna som leasas. För att få det förmånligaste priset för ett leasingavtal är det en bra idé att jämföra olika bilmärken och bilmodeller.

När lönar det sig att leasa?

Att avgöra om det är fördelaktigt att leasa en bil beror på olika faktorer, men det finns vissa generella situationer då det kan vara en gynnsam lösning. Här är några fördelar med att leasa en bil:

Nyare och dyrare bilmodell: Om du önskar köra en nyare och mer exklusiv bilmodell kan leasing vara ett bra alternativ. Genom att leasa kan du få tillgång till en bil som annars kan vara för dyr att köpa direkt.

Tjänstebil med hög körsträcka: Om du kör mycket i tjänsten, vanligtvis över 3 000 mil per år, kan det vara fördelaktigt att leasa en bil som en förmån. Detta kan ge ekonomiska fördelar och minska de personliga utgifterna för bilen.

Läs mer: Köpa eller leasa bil privat?