Söker du efter en billig, mindre bil att använda till exempelvis pendling? Du är inte ensam om det sökandet; det är många som är intresserade av att skaffa en småbil att använda för varierande syften. Antingen är du singel utan barn och behöver något billigt sätt att förflytta dig, eller också behöver du ta dig till jobbet på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt.

Kort och gott: du behöver hitta en småbil som uppfyller dina behov. Hur ska det då gå till? Här nedan ger vi dig användbara tips.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Nytt eller begagnat?

Som alltid när det handlar om fordon har du möjlighet att antingen köpa en helt ny eller en begagnad bil. Du kan också privatleasa en ny bil, om du så skulle önska. Valet är ditt och är kanske inte den krångligaste biten av affären. Nej, det svåra brukar vara att välja rätt bil för att tillfredsställa behovet. Det finns mängder av småbilar på marknaden idag, så är du inte inriktad på ett speciellt bilmärke har du mycket att välja bland.

Några billiga småbilar

När det handlar om småbilar brukar inköpspriset spela en stor roll. Några bra och billiga småbilar är exempelvis:

Skoda Fabia

Den nyare modellen av Skoda Fabia är förvisso ganska dyr, men styr istället blicken mot den förra generationen – en bra bil som faktiskt är riktigt rymlig, dessutom. Vanligaste versionen är den snåla TSI-motorn på 1,0 liter och 90 hästkrafter, som fungerar riktigt bra i bilen.

Seat Ibiza

Den här modellen är faktiskt släkt med Skoda Fabia, men här har tillverkaren Seat satt sin egen prägel på begreppet småbil. Ibiza känns lite sportigare, särskilt när versionen FR är vald. Ett kul alternativ i Volkswagen-världen!

Renault Clio

Renault Clio är en av de mer kända småbilarna i världen och det är inte svårt att förstå varför. Det här är en rolig bil att köra och dessutom riktigt ekonomisk med låg bränsleförbrukning.