Vilken Volvo ska man inte köpa? Volvo är en välrenommerad tillverkare av högkvalitativa och säkra bilar. Men precis som med alla bilmärken finns det vissa modeller som kan ha haft tekniska problem och bristande driftsäkerhet. Här är en närmare titt på en Volvo-modell som kanske inte är det bästa valet för den med tankar om ny bil.

Vilken Volvo modell ska man inte köpa?

En av Volvo-modellerna som bör undvikas av bilköpare är modellen XC90 som tillverkades mellan åren 2003 och 2014. Detta var den första SUV-modellen som Volvo producerade och trots att den hade en rad avancerade funktioner samt snygg design, tillkom även tekniska problem och en otillräcklig driftsäkerhet.

Höga underhållskostnader

Ett av de största problemen med Volvo XC90 var dess bränsleekonomi och höga underhållskostnader. Många ägare har klagat på höga reparationskostnader som uppstått ur problem med elektroniska system och även motorproblem. XC90:s lyxiga och välutrustade interiör har inte ansetts vara fördelar nog att väga upp för de höga kostnaderna för underhåll och reparationer.

Andra alternativ från Volvo

Men det finns ingen anledning att avskräckas från Volvo som helhet. Företaget erbjuder många andra modeller som är tillförlitliga, effektiva och säkra. Populära alternativ inkluderar Volvo XC60, XC40 och S90, som alla har utmärkt prestanda och en stilren design. Det är alltid viktigt att göra sin egen forskning och utvärdera bilmodeller och dess prestanda, tillförlitlighet, säkerhet och kostnader innan man tar ett beslut om att köpa en ny bil.

Källor: https://www.aftonbladet.se/bil/a/zg0kJ4/superguide-till-begagnad-volvo

https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20221124/agarna-avslojar-det-ar-den-basta-volvomodellen/

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring