Asiatiska bilmärken ligger ofta högt upp på listor över bästa bilarna. När det är dags för att köpa en begagnad bil kan det vara bra att studera olika listor för att få ett riktmärke för vilken bil som är bäst. Dock ska även behovet av bil vägas in i köpet.

Den stora frågan när det kommer till att köpa en begagnad bil är vilken bil som är bäst. Det finns många svar på den frågan. Det beror främst på att den bästa begagnade bilen för dig är den som fyller ditt behov av bil.

När du vet vilket behov av bil du har kan du sedan välja bilmärke, bilmodell och vilket motoralternativ du föredrar. För att få guidning i ditt val av begagnad bil kan topplistor och konsumentundersökningar vara bra att titta på.

Då kan du få en uppfattning om vilka bilar som är bäst inom olika kategorier som exempelvis tillförlitlighet.

En asiatisk bil är bäst att köpa begagnad

Det är inte sällan som asiatiska bilmärken toppar olika listor. Det är främst Toyota, Subaru och Kia som ofta vinner olika mätningar gällande bilar som krånglar minst. Dessa bilmärken har oftast minst maskinskador enligt en maskinskaderapport från Länsförsäkringar. Läs mer: Vilka begagnade bilar går sönder mest?

Porsche är den bästa europeiska bilen

Consumer Report som är ett ansett konsumentinstitut har presenterat i en undersökning vilken bil som anses bäst under 2022. På den listan ligger Subaru i topp. Den bästa elbilen är en Ford Mustang Mach-E. Undersökningen grundas på ett sammanvägt index men också flertalet mätningar som gjorts hos bilköparna.

I en annan mätning i tillförlitlighet av J.D.Power var Kia bilmärket som låg i topp. Sveriges mest sålda bil som är Volvo låg en bit ner på den listan. Den bästa europeiska bil och den mest pålitliga bil är enligt undersökningen Porsche och bilmodellen Porsche 911. Volkswagen bilar och Volvo är bilar som det säljs mest av i Sverige.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

5 bilar som är bra att köpa begagnade

Här är en lista på fem bilar som är bra att köpa begagnade och har ett gott rykte när det gäller pålitlighet (informationen baseras på allmän uppfattning och erfarenhet, men det är viktigt att undersöka specifika årsmodeller och skick för att säkerställa kvaliteten).

  1. Toyota Corolla: Japanskt hantverk som är känd för att vara pålitlig och hållbar. 

  2. Honda Civic: Denna modell är en populär och pålitlig bil med lång hållbarhet. 

  3. Mazda3: Den har en sportig design och rolig kördynamik. Den har generellt sett få problem och ger en bra körupplevelse.

  4. Subaru Outback: Det är en tålig och mångsidig crossover som är känd för sin fyrhjulsdrift och pålitlighet. 

  5. Volvo V70: Det är en välkänd och pålitlig bil som fokuserar på säkerhet och komfort.