Hur bilar man till Italien? En bilresa i Italien erbjuder en rik blandning av kultur, historia, utsökta kulinariska upplevelser och sköna dagar vid landets förtrollande stränder. Att utforska Italien med bil är en enastående upplevelse som låter dig upptäcka dolda pärlor i landskapet, köra längs Medelhavets vackra kustvägar och finna undangömda platser bortom turisternas trampade stigar i Rom.

Att tänka på innan man bilar till Italien

I bilen: Det är obligatoriskt att ha reflexväst och varningstriangel i bilen när du kör på italienska vägar.

Vägavgifter: På majoriteten av motorvägarna i Italien krävs det vägavgifter.

Miljözoner: I många stadskärnor gäller särskilda miljözoner med restriktioner.

Böter: Om du får en fortkörningsbot eller böter för att ha kört in i en miljözon kan det dröja upp till ett år innan du får fakturan. Om du inte betalar kan italienska myndigheter samarbeta med inkassoföretag i Sverige.

Mobiltelefon: Det är inte tillåtet att hålla mobilen i handen när du kör i Italien, men handsfree är tillåtet.

Barn: I Italien får barn under 12 år inte sitta i framsätet av bilen.

Kör till Italien från Sverige

En resa från södra Sverige till Rom i Italien tar ungefär 22 timmar att genomföra med bil, exklusive pauser och utan trafikstockningar. Sträckan är cirka 2 000 kilometer lång och den snabbaste rutten går via Tyskland och Österrike. Från Österrikes gräns är det omkring 720 kilometer till Rom.

Från Sverige till Tyskland:

Det enklaste sättet att ta sig från Sverige till Tyskland beror på var i Sverige man börjar sin resa. Från södra Sverige kan man ta färjor från Trelleborg, Ystad och Malmö. För resenärer från västkusten finns en färja mellan Göteborg och Kiel.

Om man i stället väljer att ta sig till Tyskland via Danmark, kan man passera Öresundsbron i Malmö, ta färjan från Helsingborg till Helsingör eller färjan från Göteborg till Fredrikshamn. I Danmark kan man ta färjan från Rödby till Puttgarden.

Från Tyskland till Italien:

När man kör från Tyskland till Italien passerar man tyska städer som Berlin, Nürnberg och München längs Autobahn. I Österrike är den smidigaste vägen via Innsbruck och sedan över Brennerpasset till Italien.

På tyska Autobahn finns inga vägavgifter, men för att köra på österrikiska motorvägar krävs en vinjett på framrutan. Vinjetter kan köpas på bensinstationer vid den tysk-österrikiska gränsen.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring