Hur får man bort asfaltsfläckar på bilen? Asfaltsfläckar på bilen kan vara irriterande och envist att ta bort, men det finns bra produkter som löser upp den mest envisa asfalten. Det är bra att ta bort dessa fläckar innan du polerar bilen för att undvika skador på lacken.

Fläckar av asfalt, tjära, lim och andra tuffare fläckar kan vara svåra att ta bort, men det är nödvändigt för att hålla lacken ren och skydda den från skador. Det är svårt att undvika att få dessa fläckar på bilen, så det är viktigt att regelbundet kontrollera bilen före tvätt för att säkerställa att lacken inte skadas. Genom att använda rätt produkter och tekniker kan du enkelt ta bort asfaltsfläckar och skydda din bils lack.

Ta bort asfalt från bilens lack

Kallavfettning är ett av de bästa alternativen för att ta bort asfaltsfläckar och andra tunga fläckar som olja och tjära. När du använder medlet ska den sitta kvar på fläcken under tillräckligt lång tid för att det ska hinna tränga in och lösa upp smutsen.

 

Steg för steg guide för att ta bort asfaltsfläckar från bilen

  1. Tvätta bilen och fälgarna med ett effektivt tvättmedel för att avlägsna löst smuts.
  2. Om du ska använda järnborttagningsmedel, använd det innan du går vidare med behandlingen av asfaltsfläckar.
  3. Se till att ytan är helt torr innan du applicerar tjärborttagningsmedlet. Applicera inte medlet i direkt solljus eller på varma ytor.
  4. Spraya medlet jämnt på de ytor som ska behandlas och låt det verka i 5-10 minuter. Se till att inte låta lösningen torka på ytan.
  5. Fördela medlet jämnt på ytan med hjälp av en mikrofiberduk eller en lämplig pensel för att säkerställa jämn fördelning och öka rengöringseffekten. Vid hjulen kan det behövas flera behandlingar.
  6. Skölj den behandlade ytan noggrant med en högtryckstvätt eller vattenslang för att avlägsna resterna av medlet och asfaltsfläckarna.
  7. Upprepa behandlingen vid behov tills fläckarna är helt borta.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring