Jämför elbilar? Funderar du på att köpa en elbil? Då gör du ett mycket bra val för både plånbok och miljö. Elbilar har inte bara visat sig vara riktigt snälla mot djur och natur, utan det är också ett självklart val för den som vill minska driftkostnaderna. Dock är elbilar vanligtvis mycket dyrare i inköp än en ”vanlig” fossilbil. Därför kan det vara en god idé att jämföra elbilar innan du gör ditt val.

Innan du gör ett större köp är det alltid viktigt att jämföra. Genom att jämföra elbilar kan du snabbt och enkelt se vilken modell som är billigast, men du får också koll på många andra viktiga faktorer. I en jämförelse kommer du bland annat att få se vilken räckvidd som bilen har, vilket i sin tur innebär att du får koll på hur länge du kan använda den innan du behöver ladda.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Jämför elbilar – så går du tillväga

Det enklaste sättet för dig att jämföra elbilar är helt enkelt genom internet. På internet kan du hitta ett flertal opartiska jämförelser där de mest populära och eftertraktade elbilarna recenseras och jämförs mot varandra. Att jämföra är helt kostnadsfritt och du kan i lugn och ro läsa igenom recensionerna för att se vilken elbil som passar dig bäst.

Glöm inte maxhastigheten

Utöver räckvidd och pris rekommenderar vi att du även jämför maxhastighet. Den maximala hastigheten kan nämligen variera väldigt kraftigt beroende på vilken elbilsmodell och varumärke du planerar att använda dig av.

Tittar vi t.ex. på MG Marvel R och Polestar 2 har dessa bilar en maxhastighet på 200 km/tim och uppåt. Tittar vi istället på bilar som Renault ZOE och Nissan Leaf ligger hastigheten på maximalt 144 km/tim för Nissan Leaf och endast 135 km/tim för Renault ZOE. Observera att de allra flesta elbilar mår bäst av att köras med en topphastighet på 180, även om de kan prestera högre.