När blev Volvo kinesiskt? Volvo, det välkända svenska bilmärket som är hyllat för sin säkerhet och kvalitet, har genomgått en betydande förändring de senaste åren. Sedan tidigt 2010-tal har Volvo gradvis blivit en del av det kinesiska företaget Geely Group. Denna förändring har inneburit en spännande utveckling för Volvo, med en stark betoning på global tillväxt, teknologisk innovation och hållbarhet. Men när exakt blev Volvo kinesiskt?

Från en svensk ikon till en global kraft

Volvo Car Group, känt för sin långa historia av säkerhet och innovation, har genomgått en spännande förvandling de senaste årtiondena. Från det ögonblick då den allra första Volvobilen rullade av produktionslinjen i Göteborg, Sverige, år 1927, etablerade sig Volvo som ett världsledande bilmärke med enastående teknik och högkvalitativa fordon. Idag är Volvo en välkänd och respekterad aktör på den globala scenen, med närvaro i över 100 länder.

Historiskt sett var Volvo Cars en del av den svenska Volvokoncernen fram till 1999, då företaget köptes upp av Ford Motor Company. Detta markerade början på en ny era för Volvo, där de fick tillgång till större resurser och internationell exponering under amerikanskt ägarskap. Men det var 2010 som en betydande förändring skedde när Geely Holding, ett kinesiskt företag, förvärvade Volvo Cars från Ford Motor Company.

Denna övergång till kinesiskt ägarskap har inneburit nya möjligheter och utmaningar för Volvo. Geely Holding har visat ett starkt engagemang för att fortsätta Volvo Cars tradition av säkerhet och innovation samtidigt som de fokuserar på global expansion och hållbarhet. Med sina resurser och expertis har Geely Holding bidragit till att stärka Volvos position som en konkurrenskraftig spelare på den internationella marknaden.

2010 ses som det avgörande året för när Volvo blev kinesiskt

Så när man ställer frågan ”När blev Volvo kinesiskt?” kan vi peka på 2010 som det avgörande året då Geely Holding tog över ägandet. Sedan dess har Volvo Cars fortsatt att utvecklas och imponera världen över med sina banbrytande innovationer och fokus på att skapa säkra och hållbara fordon.

Läs mer: Vilka Volvo modeller tillverkas i Sverige?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring