Vad kostar besiktning av personbil? Att besikta bilen är något som alla bilägare bör göra årligen. Är det så att du äger flera fordon kommer du troligtvis att behöva besöka besiktningen oftare än så. Idag finns det många olika besiktningsföretag att välja mellan när det börjar bli dags och det kan såklart få dig att fundera på vilket företag som är bäst och vilken bilbesiktning som är billigast.

Priset för en besiktning av personbil skiljer sig nämligen en hel del beroende på vilket besiktningsföretag du väljer och vart i landet du befinner dig. Andra faktorer som kan påverka priset är vilken betalningsmetod du väljer att använda dig av, om du har bokat tid till besiktningen eller vilken tid på dygnet du vill besiktiga.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Priser för besiktning av personbil

Tittar vi på hur priserna ser ut överlag ligger de allra flesta på en kostnad mellan 500-700 kronor. Vill du komma på drop in kan du behöver räkna med ytterligare en kostnad på 100 kronor, men det beror återigen på vilket besiktningsföretag du väljer. Det är inte helt ovanligt att många besiktningsföretag har någon form av kampanj eller erbjudande som du kan ta del av och som kan sänka dina kostnader ytterligare.

När det börjar dra ihop sig för besiktning kan det således vara en god idé att se vilka kampanjer och erbjudanden just ditt besiktningsföretag har. Om det inte finns några rabatter för stunden kan det vara en god idé att se vilka andra företag som finns i närheten. Priset kanske inte påverkar så mycket om du endast ska besikta en bil.

Bra att jämföra

Ska du däremot besikta flera bilar kan det helt klart vara värt att först göra en jämförelse, eftersom flera bilar innebär mycket högre kostnader. Du kan också försöka boka in besiktning när det är lågsäsong hos besiktningsföretagen, eftersom priserna oftast är lägre då.