Är Renault Clio en bra bil? Renault Clio imponerar genom att vara liten, kompakt, smidig och tyst. Men samtidigt är den tillräckligt säker, rymlig och bekväm för att ta dig på långa körningar. Trots sin kompakta storlek erbjuder den överraskande mycket utrymme, och med sina smarta funktioner och säkerhetssystem ger den en glädjefylld körupplevelse både på korta och långa sträckor, oavsett om du kör i staden eller på landsvägar.

Clio är verkligen bilen för dig som vill ha fördelarna från både små- och storbilsklassen. Dessutom är den utrustad med nya, smarta system som gör att den är lika bekväm i stadstrafik som på landsvägen. Den erbjuder bra last- och förvaringsutrymme i sin klass och har alla de moderna valmöjligheterna som man kan förvänta sig av en bil idag.

Läs mer: Hur mycket drar en Renault Clio?

Motorprestanda och körkomfort i en Renault Clio

Fjädringen gör ett bra jobb med att isolera dig från ojämnheter på vägen, och den återhämtar sig snabbt från stötar och håligheter.

Vid motorvägskörning är det väldigt lite motor- eller vindljud för att störa dig. Istället är det vanligtvis däckljudet som är mest framträdande, beroende på hur jämn vägbanan är. Tillsammans med bilens följsamma natur innebär detta att det är avkopplande att köra i den här bilen.

Framfjädringen använder MacPherson-fjäderben och det finns en vridstång bak, båda inställda för att erbjuda lite mer fjädrande komfort än vad du kanske förväntar dig. Det betyder att bilen tar sig runt kurvorna med självsäkerhet och den precisa styrningen gör att du enkelt kan placera bilen på vägen.

Bromsarna är kraftfulla och progressiva, kopplingen och den sexväxlade manuella växellådan är lätta att använda. Det är verkligen en elegant bil att resa i.

Säker och prisbelönt i Euro NCAP

Renault har verkligen satsat på att öka säkerhetsnivån i Clio genom att installera betydande mängder av avancerad säkerhetsteknik. Detta har gett bilen fem stjärnor hos Euro NCAP. Standardutrustningen inkluderar funktioner som autonom nödbromsning, som kan upptäcka fotgängare, cyklister och andra fordon, tillsammans med filhållningshjälp och trafikskyltigenkänning.

De standardmonterade LED-strålkastarna förbättrar sikten under nattkörning. Dessutom erbjuds en lista med valfri utrustning, inklusive den första 360-graderskameran som någonsin erbjudits i en Renault Clio. Dessa säkerhetsfunktioner och teknologiska tillval gör verkligen Clio till en imponerande bil med stora egenskaper.

Allt detta gör Renault Clio till en bra bil som definitivt kan konkurrera i ”golf klassen”.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring