Hur bra är VW Tiguan? Volkswagen är ett av de mest populära bilmärkena i Sverige och SUV-modellen Tiguan hör till den bäst sålda bilen, både på nybils- och begagnatmarknaden. I regel är bilen fyrhjulsdriven och den passar utmärkt utifrån svenska förutsättningar. Men hur bra är VW Tiguan på områden såsom komfort, prestanda och bränsleekonomi?

Populär VW-modell

Volkswagen är ett av den svenska marknadens mest kända bilmärken och modellerna som säljer bra är många. En som anses vara riktigt bra är VW Tiguan som påminner lite om Passat-modellen, men du har en mer bekväm komfort eftersom den är något högre. Är du på jakt efter en praktisk och bekväm SUV är Tiguan ett prisvärt alternativ. Tidigare nämnda VW Passat är en av svenskarnas favoriter, men Tiguan är lika rymlig och lite därtill samt att du alltså sitter lite högre.

Hur bra är VW Tiguan motor?

Som bil är Tiguan en tungviktare och därför drar den också lite mer bränsle än exempelvis Passat. Majoriteten Tiguan-bilar kommer med dieselmotor och det gör å andra sidan förbrukningen lite lägre. Hur bra VW Tiguan motorn är samt hur bränslesnål bilen är beror bland annat på hästkrafter. Den här modellen finns att köpa i 150, 190 eller 240 hk. En Tiguan med bensinmotor men med samma hästkrafter förbrukar snäppet mer bränsle än en diesel. Kör du längre sträckor är därför en diesel modell att rekommendera.

Hur bra är VW Tiguan elhybrid?

Numer kan du som vill köra med eldriven motor välja Tiguan som laddhybrid. Enligt standard WLTP ger Tiguan-hybriden en räckvidd på 49 km och du kan alltså utan problem köra helt eldrivet på dina korta vardagssträckor. Elbilen växlar mellan en bensinmotor med 150 hk och elmotor med samma effekt. 400 Nm är det maximala måttet för vridmomentet.

Laddningen är enkel och sker automatiskt när du ansluter kontakterna via bilens batteriladdare. Infotainmentsystemet tillåter dig dessutom att schemalägga laddningen eller alternativ via en app i telefonen. På cirka 3.5 timmar är laddhybriden fulladdad om du använder en vanlig laddbox hemma.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring