Hur många personbilar finns i Sverige? För tillfället finns det över sju miljoner registrerade personbilar i Sverige. Bland dessa är Volvo den mest förekommande, där 1 382 299 personbilar med det märket finns i Transportstyrelsens register. På andra plats med nära en miljon registreringar kommer Volkswagen, och på tredje plats Toyota som finns registrerade i nära en halv miljon exemplar. Under det senaste året har 294 117 bilar nyregistrerats i Sverige, där Volvo, Volkswagen och Kia är de vanligaste märkena.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Ökad mängd elbilar

Antalet elbilar ökar kraftigt i Sverige. För tredje året på raken har antalet elbilar i trafik fördubblats. Under 2021 uppgick andelen elbilar till 18 procent av antalet nyregistrerade bilar, medan det under 2020 rörde sig om nio procent. Förutom en ökning av elbilar går det också att se en fortsatt ökning av el- och laddhybrider. I slutet av 2021 hade Sverige 110 177 elbilar som körde runt i trafiken. Detta var en ökning med 98 procent jämfört med föregående år. I Örebro län gick det att se den största ökningen, här ökade elbilarna med 127 procent.

I Stockholms län finns i nuläget nära 37 000 elbilar registrerade. Detta innebär att var tredje svensk elbil finns i regionen runt huvudstaden. Här är fyra procent av bilarna en elbil. I Norrbotten hittar vi den lägsta andelen elbilar, där är endast en procent av bilarna är eldrivna. Men i Norrbottens län ökade andelen elbilar mycket mer kraftigt än i Stockholms län under 2021. Samma år minskade bilar som drivs med bensin mest, med tre procent. Men bensinbilarna utgör med sina 52 procent fortfarande en majoritet av de personbilar som finns i den svenska trafiken.

Klimatbonus till elbilar

Orsaken till den snabba ökningen av elbilar är den förändrade klimatbonusen, som nu belönar dem som väljer att köra miljövänligt mycket mer än tidigare.

Från och med 8 November gäller inte längre klimatbonusen.