Vad är Bluetec Mercedes? I dagens bilbransch finns många stående begrepp och termer som du säkert inte riktigt vet vad de betyder. Det är som tur är enkelt att söka på din fundering direkt på nätet och snabbt få svar. Kanske är det också därför du har hittat till den här artikeln, efter att ha sökt på termen ”Vad är Bluetec Mercedes”? För det är precis vad du ska få veta lite längre ner.

Reningsteknik från Mercedes

Mercedes-Benz tar fram några av marknadens renaste dieselmotorer i ett projekt som kallas för Bluetec. I takt med att Dieselbilarna blev allt mer populära på 2000-talet började Mercedes jobba fram en ny teknik för att rena motorerna. Idag kan du köpa Bluetec på alla bilar från det tyska varumärket.

Syftet med Bluetec tekniken är att minska utsläpp och alltså skydda miljön. Nu är det en central utgångspunkt för alla biltillverkare, men när Bluetec lanserades var den tyska biljätten en av få.

Det är faktiskt denna teknik som gett Mercedes det goda ryktet om att vara en av de bästa biltillverkarna sett till miljö och klimat.

Fördelar med Bluetec Mercedes

Det är inte bara en fördel med att köpa en Bluetec-bil utan betydligt fler. Tekniken ser dels till att miljöföroreningen blir mindre, dels att körningen blir tystare. Du får helt enkelt en renare och mer effektiv motor tack vare Bluetec Mercedes tekniken.

Vidare är det också viktigt att nämnda bränsleekonomiska fördelarna med tekniken. Räkna med mellan 6 och 8 gallon högre än om du jämför med andra bensindrivna alternativ.

För att bilar med Bluetec ska förbli effektiva är det viktigt med regelbunden service hos en auktoriserad verkstad. Fel som inte blir åtgärdade i tid kan snabbt leda till ett större haveri som också blir kostsamt.

Är du mån om miljön och även vill spara på bränslekostnader är Bluetec Mercedes en bra investering.

Läs mer: Är Mercedes en bra bil?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring