Vilken Mercedes klass är bäst? Tysk lyx heter Mercedes-Benz och köper du en ny bil från bilmärket vill du så klart välja rätt modell. Det är dock inte helt lätt med tanke på att tillverkaren har flera serier och klasser i sitt utbud. Därför är den stora frågan, vilken klass är bäst för dig? Här får du en kortare genomgång av modeller från den tyska biljätten.

Mest för pengarna – välj E-klass

Om du verkligen vill få ut mycket av det du betalar för din nya Mercedes-bil är tipset att kika närmare på E-klass. Det är en elegant och lyxig bil med plats för fem personer. Första gången Mercedes E-klass lanserades var redan i början av 90-talet och den blev snabbt en av de mest populära sedanerna i premiumkategorin. Sett till vilken Mercedes klass som är bäst utifrån prestanda är E-klass absolut en kandidat.

Du får en automatiskt växellåda och en bränsletank som rymmer totalt 66 liter. Dessutom kommer den med mångtaliga funktioner som ger bilen en förbättrad säkerhet och komfort. Inredning är i trä och läder, vilket så klart förstärker känslan av lyx och flärd när du kör E-klass.

Vilken Mercedes klass är bäst i mellansektorn?

Vill du ha lyx och kvalitet till ett dyrt, men ändå rätt pris är Mercedes alltid ett bra val. Men, vilken Mercedes klass är bäst om du letar efter en lyxbil någonstans där på mitten? Svaret är C-klassen som är ett optimalt alternativ för dig som vill ha klass och garanterad kvalitet, men inte har budget att köpa en E-klass.

C-klassen går att köpa i tre olika karosser, sedan, coupé och cabriolet. Det är en modell med stark motor och många smidiga funktioner som gör körningen lätthanterlig. Just den här Mercedes-klassen hör inte till de mer rymliga, men du får å andra sidan en interiör med senaste teknik och lyxig design.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring