Vad är sant beträffande bränsleförbrukningen? Alla förundras vi över bränsleförbrukningen – speciellt om man varit bilägare ganska länge nu. I slutet av dagen vill man gärna nyttja så många mil som möjligt med vartenda liter bränsle i tanken.

Under de senaste åren har det funnits en verklig önskan att avsevärt förbättra bränsleekonomin bland dagens fordon. En sådan förbättring förväntas uppnås genom att använda flera ”bränslebesparande innovationer på bensindrivna fordon.”

Detta är sant beträffande bränsleförbrukningen

Men det finns en del saker som är sant beträffande bränsleförbrukningen, nämligen att du som förare kan påverka!

Underhåll – Ett av de bästa sätten att säkerställa att din bil förblir bränslesnål i många år framöver är att säkerställa att den alltid underhålls på rätt sätt. Det innebär att se till att regelbundna oljebyten utförs samt bör du också se till att vissa delar av ditt fordon byts långt innan de är helt utslitna och äventyrar fordonets prestanda.

Motorolja – Om det är något du bör vara uppmärksam på med tanke på bränsleekonomin så är det kvaliteten på din motorolja. Faktum är att rätt typ av olja lätt kan hjälpa till att minska motorslitaget på din bil samtidigt som du kan köra den extra milen.

Däcktryck – Tro det eller ej, om du är särskilt oroad över din bils bränsleekonomi bör du ta lite närmare titt på lufttrycket i dina däck. Detta beror på att trycket på dina däck från daglig körning lätt kan påverka din motors bränsleeffektivitet.

Bilens vikt – Om du verkligen vill spara bränsle på ditt fordon, är en av de första sakerna du bör göra att bli av med all onödig skräp inuti ditt fordon. Detta beror på att någon av dessa föremål lätt kan bidra med betydande vikt till din bil. Och detta kan i sin tur sänka din bils dagliga bränsleekonomi.

Följ våra enkla tips.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring