Vad kostar det att foliera en bil? En helfoliering av en bil kostar någonstans mellan 10 000 kronor till 25 000 kronor. Vad slutpriset blir beror på vilken foliering som väljs och bilens skick. Generellt gäller att ju högre pris desto högre kvalité på folieringen.

Att göra en helfoliering av en bil varierar i pris. Generellt kan en helfoliering av en bil kosta allt från 10 000 kronor till ungefär 25 000 kronor. Priset beror på en rad olika faktorer som exempelvis bilmodell (suv kontra en småbil) och vilken foliering som ska göras.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Faktorer som påverkar vad det kostar att foliera en bil

Vad slutpriset blir påverkas till stor del av billackens skick innan folieringen. Det beror också på vilken foliering som önskas. Det finns ofta ett standardsortiment med vanligt folie som är billigare än ett folie med motiv eller folie som har flertalet färger exempelvis camouflagefolie. När det kommer till foliering får du oftast det du betalar för. Kvalitén på folieringen beror till stor del på vilket material som används men också på vem som utför jobbet.

Olika kvalité på folieringen varierar

För att få en foliering för 10 000 kronor kan vissa detaljer såsom stötfångarna, lister och speglar behöva skippas. Du kan inte förvänta dig en foliering av hög kvalité för det priset. 15 000 kronor är mellanklassen för foliering. Då kan du förvänta dig ett hyfsat bra resultat. I den kostnaden är det oftast så att arbetstid, ytbehandling och material ingår.

Folieringen håller ungefär i tre år

Generellt håller en foliering i ungefär tre år. Men hur länge den faktiskt håller beror på hur bilen sköts om och hur folieringen behandlas. Det har blivit populärt att foliera bilen för att den ska bli snyggare men även för att skydda lacken. Ägare till dyrare bilar som är måna om lacken brukar foliera bilen för att skydda utsidan.