Vilka tider är det tullavgift i Stockholm? Jo tullavgiften eller trängselskatt som är dess egentliga namn tas ut varje veckodag, måndag till fredag. Mellan klockan 06.00-18.29. Man tar däremot inte trängselskatt under lördagar, söndagar och helgdagar. Se mer här för vilka tider det tas ut tullavgift i Stockholm.

Man tar heller inte trängselskatt dagarna före en helgdag, förutom

  • dag före långfredagen
  • dag före Kristi himmelsfärdsdag
  • dag före alla helgons dag
  • dag före första maj (om det inträffar på en vardag)
  • dag före nationaldagen (om det inträffar på en vardag)

Vad är tullavgift/trängselskatt?

Trängselskatt är en avgift som tas ut på fordon som kör in i stadskärnan under rusningstrafik. Syftet med trängselskatten är att motverka trängsel på vägarna och främja användningen av kollektivtrafik och andra former av hållbar transport.

Trängselskatten gäller oftast endast under vissa tider på dagen och på vissa vägar, och den beräknas vanligtvis utifrån fordonets storlek (lastbilar betalar mer än personbilar). Trängselskatt förekommer mest i större städer som Göteborg och Stockholm.

Varför är trängselskatt bra?

Trängselskatt har flera fördelar. En av de främsta fördelarna är att den kan motverka trängsel på vägarna, särskilt i stadscentrum. Genom att göra det dyrare att köra bil under rusningstrafik kan trängselskatten främja användningen av kollektivtrafik och andra former av hållbar transport, vilket kan leda till en minskning av biltrafiken och därmed mindre trängsel.

Trängselskatten kan också bidra till att förbättra luftkvaliteten och minska buller och föroreningar i stadscentrum. Dessutom kan trängselskatten vara en viktig inkomstkälla för kommunerna, som kan använda pengarna för att finansiera olika projekt och förbättringar av infrastrukturen.

Trängselskatt har även en positiv inverkan på miljön på flera sätt. En av de främsta fördelarna är att trängselskatten kan motverka trängsel på vägarna, vilket kan leda till en minskning av biltrafiken. Detta kan i sin tur minska utsläppen av koldioxid och andra föroreningar från fordon, vilket är bra för miljön.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring