Kolla årsskatt på bil? Vill du veta hur mycket du ska betala i fordonsskatt på din nya bil eller funderar du på hur mycket skatt din befintliga bil faktiskt kostar? Genom att ha koll på bilens alla utgifter och avgifter blir det enklare för dig att se om bilen faktiskt går hand i hand med din plånbok och din livsstil.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Kolla årsskatt på bil – Så gör du

Idag finns det flera sätt för dig att gå tillväga om du vill kontrollera vilken årsskatt din bil har. Skulle det vara så att du vill kontrollera årsskatten för en bil som någon annan äger kan du använda dig av Fordonsuppgifter-tjänsten på Transportstyrelsens hemsida och kontrollera med hjälp av bilens registreringsnummer. Handlar det om en bil som du själv äger går du in på samma tjänst, men trycker sedan vidare på ”Ditt fordon” eller ”Mina fordon” om du använder dig av appen. Här kan du se hur mycket du ska betala, samt få information om andra betalningsuppgifter.

Betala fordonsskatt – så går du tillväga

Att ha koll på din årsskatt är bra, men du kommer också behöva betala den. Din fordonsskatt kan du betala genom e-faktura, men du kan också använda dig av en digital brevlåda. Det förutsätter dock att din digitala brevlåda erbjuder någon form av betallösning som du kan använda dig av. Ett annat alternativ är att du betalar med bankgiro och då med den avi som Transportstyrelsen kommer att skicka ut.

Vill du betala ännu smidigare än så kan du alltid registrera dig för autogiro. Detta gör att din betalning dras automatiskt från ditt konto. Observera att både autogiro såväl som vanlig fordonsskatt endast kan betalas via dessa metoder. Gäller det t.ex. skatt du betalar i samband med skattehöjning eller vid en påställning använder du dig istället av inbetalningskortet som kommer att skickas ut via post.

Läs mer: bil med billig skatt