En svensksåld bil är en bil som ursprungligen sålts på den svenska marknaden, oavsett var den är tillverkad. Bilar som importeras till Sverige av generalagenter och sedan registreras och säljs inom landet betraktas som svensksålda. Begreppet hänvisar till bilens försäljningshistorik snarare än ägarens/bilens nationalitet eller bakgrund.

Varför ska man köpa en svensksåld bil?

Att köpa en svensksåld bil kan ha flera fördelar

Anpassad för svenska förhållanden: Dessa bilar är ofta anpassad för svenska väderförhållanden och vägstandarder, vilket innebär att den är mer lämpad för att användas i Sverige jämfört med en bil som ursprungligen såldes i ett annat land.

Servicedokumentation: När en bil säljs i Sverige är det mer sannolikt att den har komplett och detaljerad servicedokumentation enligt svenska standarder. Det gör det enklare att följa bilens underhållshistorik och bedöma dess skick.

Garantier: En bil som är svensksåld kan dessutom ha kvarvarande garantier som är giltiga i Sverige, medan importerade bilar kanske inte har samma täckning.

Bättre andrahandsvärde: Bilar sålda i Sverige kan ha ett högre andrahandsvärde eftersom de anses mer pålitliga och eftertraktade på den svenska marknaden.

Lättare att hitta reservdelar: Eftersom svensksålda bilar är anpassade för den svenska marknaden kan det vara lättare att hitta och få tag på reservdelar.

Färre överraskningar: När du köper en svensksåld bil minskar risken för oväntade problem relaterade till importprocessen, som t.ex. avgifter, skatter eller dokumentationsproblem.

Det är viktigt att komma ihåg att varje bilköp är unikt och att det alltid är bra att göra noggranna efterforskningar och överväganden innan du bestämmer dig för att köpa en bil, oavsett om den är svensksåld eller importerad.

Påverkas försäkringen?

När det gäller försäkring kan skillnaden mellan en svensksåld bil och en privatimporterad bil innebära högre premie eller självrisk för de sistnämnda. Maskinskadeförsäkring kan ibland vara ogiltig för direktimporterade bilar som inte är fabriksnya. Utöver trafikförsäkringen kan svenska försäkringsbolag ställa särskilda krav på privatimporterade bilar, såsom att installera en startspärr, rista in registreringsnumret i rutor eller omkoda nycklar.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring